Eerste marktdag groot succes

Op 22 april 2015, over deze onderwerpen: Ondernemend Malle

In tegenstelling tot buurgemeente Zoersel, waar er elke eerste dinsdag van de maand een markt wordt georganiseerd, hadden Oostmalle en Westmalle tot voor kort geen vaste marktdag. Daar is gisteren verandering in gekomen, want voortaan staan er elke derde dinsdag van de maand in Oostmalle en elke vierde dinsdag in Westmalle marktkramen opgesteld op de Dorpsplaats en het Bergplein.

Gisteren was de zon van de partij, wat er toe bijdroeg dat de massa aanwezig was. De markthandelaars waren tevreden over deze eerste maandelijkse marktdag in Oostmalle.

 

 

Gebraden kip

De winkelende Oostmallenaars feliciteerden schepen van Markten Mieke Vermeyen (N-VA). Het was haar initiatief om het marktproject in Malle op te starten en door de gemeentediensten logistiek te laten uitwerken. Zijzelf spreekt van een succes, want er stonden ruim dertig kramen. Het hele gamma was aanwezig: fruit, groenten, vlees, vis, zuivel, textiel, lederwaren en zelfs een autobus ingericht als café Den Bushalt.

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) glunderde eveneens. 'Aan de fruit- en groentekraam van de Oostmalse familie Goossens schoven de mensen al heel vroeg aan', zegt hij. 'Ook het kraam met gebraden kippen deed goede zaken. Vandaag eet half het dorp kip, zeker weten.'

 

Volle winkeltas te winnen

Mieke Vermeyen is blij dat ook mensen uit de eigen gemeente aanwezig zijn met een kraam: twee groente- en fruitkramen, een vleeskraam, een lederwarenkraam en het autobuscafé. 'En volgende week dinsdag in Westmalle is Lingerie Ria in eigen dorp op de markt aanwezig met een kraam', zegt de schepen.

De gemeente Malle steunt het marktinitiatief door een volle winkeltas vol vers koopwaar weg te schenken aan de kopers die op 21 en 28 april de markt bezoeken. Bij elke aankoop krijgt u een formuliertje dat u invult en daaruit wordt een winnaar geloot.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is