Veelbelovende investeringen voor vlottere en veiligere mobiliteit in Malle

Op 13 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

N-VA Malle reageert verheugd op het investeringsbeleid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. De meerjarenplanning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer bevat ook een belangrijke investering die het verkeer in onze gemeente vlotter en veiliger zal maken. “Niet ondanks, maar dankzij de besparingen van de Vlaamse Regering kan minister van Mobiliteit Ben Weyts nu de nodige middelen uittrekken om flink te investeren in onze mobiliteit”, zegt Schepen voor mobiliteit Paul Van Ham (N-VA) “N-VA Malle is al lang vragende partij voor deze gerichte investering”.

Vlot en veilig verkeer is cruciaal voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van onze regio. N-VA Malle is altijd pleitbezorger geweest voor een gerichte aanpak van cruciale mobiliteitsvraagstukken, zoals de aanleg van een fietspad langsheen de N12 tussen Sint- Antonius en Westmalle, de omleidingsweg en de heraanleg van de doortocht door het centrum van Oostmalle, en heeft deze belangrijke lokale dossiers ook aangekaart bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.

Onder impuls van minister Weyts trekt de Vlaamse Regering het budget voor weginfrastructuur vanaf 2017 met een derde naar omhoog. “De Vlaamse Regering heeft met gerichte besparingen de rekeningen op orde gezet”, zegt Herbert Van Oostveldt, voorzitter van N-VA Malle. “Zo is er nu de nodige ruimte om in de komende jaren sterk en slim te investeren in onze wegen. Daar kan ook Malle de vruchten van plukken”.

De meerjarenplanning van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, leest als een lange lijst van belangrijke investeringen. Ook voor Malle zit er moois in de pijplijn:

• Voor de aanleg van het fietspad langsheen de N12 wordt in de komende drie jaar 1.7 miljoen Euro vrijgemaakt.

• Voor studiekosten ifv de aanleg van de omleidingsweg (N12 tot N153) voorziet Vlaanderen 200.000 Euro.

• Voor de herinrichting van de doortocht in het centrum van Oostmalle is 500.000 Euro voorzien.

 

“Deze investeringen maken het verkeer in onze gemeente verkeer vlotter en veiliger”, stellen Van Ham en Van Oostveldt vast. “Vandaag investeren om morgen mobieler te zijn: zo zien wij het graag”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is