Eén secretaris leidt personeel van OCMW en van gemeente

Op 13 september 2013

De kwestie kwam ter sprake tijdens de jongste gemeenteraad en lokte heel wat commentaar uit. Vooral Alain De Laet (Open Vld) maakte zich boos, omdat er vooraf geen bespreking ten gronde over deze kwestie had plaatsgevonden. Ook CD&V en sp.a/Groen+ vonden dat de meerderheid de zaak anders had moeten aanpakken.

OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA) zei dat het vast bureau van het OCMW wel achter deze visie staat.

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) en zijn ploeg stemden toe met een infosessie waarin de werking onder leiding van één secretaris grondig zal worden toegelicht.

Wel werden de functiebeschrijving en de aanwervingsvoorwaarden voor de bevoegdheid al gestemd, opdat er geen tijd verloren zou gaan om de job vacant te verklaren. Het Vlaams Belang stemde tegen, de oppositie onthield zich.

In een persbericht toont Wouter Patho zich optimistisch: "Tot vandaag telt Vlaanderen een 15-tal gemeenten die werken met één secretaris. In onze regio is Malle de eerste die de beslissing heeft genomen. Ik verwacht dat nog andere gemeenten zullen volgen."

Huidige OCMW-secretaris Eddy Smits gaat op 1 november met pensioen en gemeentesecretaris Herman Van de Heyning volgt zijn voorbeeld op 1 augustus 2014.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is