Politieke onrust in Malle voorbij

Op 22 mei 2015

Er is, na jaren van discussies op administratief vlak, vooruitgang in het dossier over het ruimtelijk uitvoeringsplan De Hooiberg. Het dossier wordt opnieuw ingediend bij het provinciebestuur. Het is de bedoeling om van De Hooiberg bijkomende industriezone te maken.

Schepen Paul Van Ham (N-VA) vond 2,5 jaar geleden dat er gesjoemeld werd en dat de gronden te duur aangekocht werden. Zo maakte hij het de bestuursploeg van burgemeester Harry Hendrickx (DBM) moeilijk. Op de voorlaatste gemeenteraad uitte Van Ham openlijk kritiek en stemde hij tegen een lening voor de aankoop van het terrein door Igean, de intercommunale die het terrein verder zal ontwikkelen.

 

Geen breuk

Harry Hendrickx geeft nu toe dat de coalitie een barst vertoonde, maar dat er geen breuk is, vooral omdat andere N-VA'ers het project van De Hooiberg wel goed vinden. Dat werd bevestigd door schepen van Sociale Zaken Wouter Patho (N-VA).

Paul Van Ham staat dus alleen met zijn visie, en loopt onder druk van zijn eigen partij en vooral van DBM weer in het gareel. 'Met Van Ham zijn we overeengekomen dat hij het project steunt, en dat hij ontwikkelingen overdraagt aan het schepencollege, want de industriegronden moeten en zullen er komen.'

Hiermee komt een einde aan de politieke onrust. Paul Van Ham voegt er droogweg aan toe dat hij zich aan de afspraken zal houden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is