Aanleg fietspad N12 roept vragen op

Op 6 september 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Het gammele fietspad langs de N12 (Antwerpsesteenweg) tussen Westmalle en Sint-Antonius is al langer onderwerp van discussie. Het Vlaams Gewest wil op korte termijn werk maken van de veiligheid door de aanleg van gescheiden fietspaden. N-VA Malle juicht deze beslissing toe, maar vraagt dat men rekening houdt met verzuchtingen van omwonenden en lokale middenstand.

De ingreep zal buiten de bebouwde kom bestaan uit het aanleggen van enkelrichtingsfietspaden aan beide zijden achter de bestaande grachten. Binnen de bebouwde kom worden de huidige haakse parkeerplaatsen geschrapt en vervangen door langsparkeerstroken. Ook hier komen vrij liggende fietspaden, zij het achter de nieuwe parkeerstroken of achter een groene buffer.

Uit de laatste stand van zaken die raadslid Yannick Van den Broeck (N-VA) via Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) bij mobiliteitsminister Crevits opvroeg, blijkt dat het ontwerpdossier en de onteigeningsplannen reeds afgerond zijn. Tijdens de tweede helft van 2013 zal de onteigeningsprocedure opgestart worden en het bouwaanvraagdossier afgewerkt worden. De werken zullen tussen 12-18 maanden duren en de kostprijs bedraagt naar schatting 10.400.000 euro. In totaal wordt er 33.000 m² onteigend.

Schepen van mobiliteit Paul Van Ham (N-VA): “De aanleg van veilige fietspaden kunnen we enkel toejuichen. Wel zijn er veel vragen bij omwonenden en de lokale middenstand. Vooral het feit dat veel parkeercapaciteit verloren gaat, heeft nefaste gevolgen voor onze handelaars. Ook heerst er een gevoel van gebrekkige communicatie bij de betrokkenen. Vanuit de gemeente blijven we dit alleszins nauwgezet opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is