Betaalbaar wonen voor Mallenaren: vergeet je niet in te schrijven!

Op 15 maart 2017, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Sociaal beleid en welzijn, Woonbeleid

Het gemeentebestuur van Malle zet actief in op het realiseren van betaalbare woningen, waar mogelijk met voorrang voor inwoners van de gemeente of mensen die een band hebben met Malle. Schepen van Wonen Wouter Patho (N-VA) roept geïnteresseerde Mallenaren op om zich zeker in te schrijven bij de betrokken huisvestingsmaatschappijen en/of sociale huurkantoren.

Het project van de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Arro schiet snel op. Het gaat om 39 woningen die gelegen zijn op de voormalige site van rusthuis Herfstzon in de Smekestraat, op wandelafstand van het centrum van Oostmalle. Het project zit in de afwerkingsfase die moet afgerond zijn in augustus. Nadien volgen de infrastructuurwerken. Arro wil met de toewijzing van de woningen starten in het najaar. De wachtlijst voor dit project is echt niet lang, waardoor mensen die zich vandaag nog inschrijven heel wat kans maken op een betaalbare woning.  SBK Arro hanteert bij de toewijzing van de woningen immers een reglement dat voorrang geeft aan Mallenaren en mensen die een sterke band met de gemeente hebben.

Ook de sociale huur-en koopmaatschappij De Ideale Woning is erg actief op het grondgebied van Malle. Op de site van de Notelaar zijn nog een aantal betaalbare studio’s vrij en later dit jaar zal De Ideale Woning starten met de bouw van 56 huurwoningen en 14 koopwoningen in de Zonnedauwlaan. Ook voor dit project komen de aanmeldingen vlot binnen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is