Drukke schoolroute in Westmalle krijgt (fiets)veilige kruispunten

Op 25 februari 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

De gemeente Malle investeert 152.877 euro om drie kruisingen op de schoolroute van Westmalle richting Sint-Antonius tot veilige kruispunten om te bouwen. Aanleiding waren de tellingen in de Wijngaardstraat. “Een overtredingspercentage van 37% kunnen we niet zomaar negeren, zeker niet wanneer het om een drukke fietsroute gaat. Meten is weten,” zegt schepen van Mobiliteit Sanne Van Looy.  

Meer dan 6000 scholieren bouwen hun schoolcarrière uit in Malle. De gemeente Malle doet dan ook enorme inspanningen om de toestroom van de schoolgaande jeugd zo veilig mogelijk te laten verlopen door onder andere te werken aan (fiets)veilige kruispunten. “We voerden onlangs tellingen uit in de Wijngaardstraat en hebben vastgesteld dat de snelheidslimiet er door meer dan een derde van de passanten met de voeten wordt getreden. Het is bovendien erg donker op het kruispunt met de Oude Baan zeker in de wintermaanden op de tijdstippen dat er veel scholieren passeren. Ook omdat een veilig fietspad langs de N12 laat nog even op zich wachten, hebben we beslist actie te ondernemen door een verhoogd kruispunt aan te leggen en verlichting te voorzien."

De gemeente Malle besloot om heel de route verkeersveilig te maken. “Met de heraanleg van het fietspad op de Oude Baan hebben we tegelijk het kruispunt met de Tichelmansstraat aangepakt. We hebben dan beslist om ineens heel de route richting Sint-Antonius te beveiligen met verhoogde kruispunten die de autobestuurders verplichten om te vertragen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is