Foto-expo in Ter Bleeke geeft denkstof

Op 23 oktober 2014

Allemaal creaties van Anne Correwyn (47) uit Berchem om bij na te denken. Anne is als kleuterjuf verbonden aan de Vrije Basisoefenschool Wijnegem."Vorig jaar kampte ik met een depressie. Die periode is nu voorbij, maar het leverde wel inspiratie op voor het schrijven van korte teksten, die ik daarna koppelde aan foto's die ik de voorbije jaren maakte", zegt ze.

Fotograferen doet Anne al twintig jaar. "Ik beschouw het niet als een hobby, maar ik doe het wel graag. De technische kneepjes van het vak leerde ik van mijn vader."

Het thema van de tentoonstelling in Ter Bleeke is 'De Stapelvrouw'.

Anne legt uit: "Ik stapelde mijn gedachten, gevoelens en beelden op in plaats van ze te verwerken. Ik voelde me niet goed vanbinnen, want ik moest die stapel in evenwicht zien te houden. Door mijn speelse verstrooidheid ervoer ik bepaalde dingen in de natuur - zoals een huppelend konijntje of een grote regenboog - toch nog als mooi. Maar het was maar een laagje glazuur: de stapel was toch uit evenwicht geraakt. Dan helpt een goede therapie."

OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA), die de expo opende, meent dat de foto's met de bijhorende teksten bewoners en bezoekers zeker zullen aanspreken.

De expo loopt tot einde november in Ter Bleeke, Blijkerijstraat 71 in Oostmalle. Open alle dagen van 13.30u tot 17u. JVS i i dering [at] sociaalhuismalle.be, 03.312.23.31

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is