Gemeenteraad telt negen nieuwe gezichten

Op 8 januari 2013

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM)legde zelf de eed niet meer af, omdat hij dat al eerder had gedaan in het provinciehuis. Tot het nieuwe schepencollege behoren Jules Mintjens (DBM, eerste schepen), Paul Van Ham (N-VA, tweede schepen), Dries Van Dyck (DBM, derde schepen), Mieke Vermeyen (N-VA, vierde schepen) en Elisabeth Joris (DBM, vijfde schepen).

De overige gemeenteraadsleden die de eed aflegden, zijn Katleen Mintjens en Alain De Laet (beiden Open Vld), Wouter Patho, Yannick Van den Broeck, Sanne Van Looy, Peter Lacante (allen N-VA), Pieter Van Boxel (Vlaams Belang), Walter Vermeylen, Tineke Lambreghts, Alex Van Loon (allen sp.a-Groen+), Wim Jordens, Zofia Mezeyova, Maria Lauryssen, Thierry van der Straten- Waillet (allen CD&V), Kim Geys, Jan Boeckx en Dominique Defossez (allen DBM). Dat maakt in totaal negen nieuwkomers op een totaal van 23 raadsleden.

Maken deel uit van de OCMWraad: Lien Boenders, Gert Peeters, Wilfried Van Bavel (allen DBM), Maria Lauryssen, Ingrid Vrints (beiden CD&V), Sonja Rosiers (Open Vld), Bérénice Storms (sp.a-Groen+), Dave Hermans en Wouter Patho (beiden N-VA). Patho wordt OCMWvoorzitter en krijgt zo ook een zitje in het schepencollege. Maria Lauryssen wil liever in de OCMW-raad dan in de gemeenteraad zetelen, waardoor partijgenote Ingrid Vrints de volgende vergadering de eed zal afleggen als gemeenteraadslid.

Voor deelname aan de politieraad van de zone Voorkempen mag Malle de volgend vier verkozenen afvaardigen: Wim Jordens (CD&V), Elisabeth Joris (DBM), Alex Van Loon (sp.a/Groen+) en Sanne Van Looy (N-VA).

Harry Hendrickx hoopt op een goede samenwerking met alle gemeenteraadsleden.

Op vraag van Alex Van Loon (sp.a-Groen+) deelde de burgemeester mee dat er een goed bestuursakkoord is, maar dat het niet het moment was om daarover uit te wijden. Wim Jordens (CD&V) betreurde dat er niet werd bezuinigd op het aantal schepenambten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is