Lange Dreef in Oostmalle in ere herstellen

Op 22 februari 2019, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Groen Malle, Ruimtelijke ordening en leefmilieu

Het Schepencollege van Malle besliste onlangs om omwille van de openbare veiligheid over te gaan tot het rooien van een aantal beuken in de Lange Dreef in Oostmalle.  Het gaat om 13 bomen. In het najaar zullen de diensten van de gemeente overgaan tot een heraanplant.
 
Milieuschepen Wouter Patho (N-VA) verdedigt de beslissing. “Bij een recente inspectie van een beuk in de Lange Dreef werd houtrot vastgesteld. Naar aanleiding hiervan werden ook de overige bomen geïnspecteerd. De conclusie luidde dat er hoogdringend 13 bomen geveld moesten worden. Omwille van de weersvoorspellingen en de openbare veiligheid werd dit werk met spoed uitgevoerd in de week van 4 februari. Helaas zijn er nog meer bomen die in slechte conditie verkeren: 10 beuken zullen binnenkort door onze groendienst worden geveld.”
 
Heraanplantingen met wintereik zijn voorzien voor het winterseizoen 2019-2020. Die werken zullen volgens Patho leiden tot een echte versterking van het groene karakter van de straat. “Naast de vervanging van de gerooide bomen zullen ook de lege plaatsen, waar in de loop van afgelopen jaren bomen verdwenen, worden aangevuld.  Het is echt onze bedoeling om hiermee het groene karakter en het dreefeffect te versterken. Onze landelijke “Lange Dreef” heeft haar naam niet gestolen; het moet opnieuw een prachtige dreef worden”.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is