N-VA Malle haalt minister naar sofa

Op 13 november 2015, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking

Op vrijdag 13 november organiseerde N-VA Malle voor de derde keer een geslaagde editie van het sofagesprek dat doorging in de Kasteelhoeve. Tijdens het sofagesprek van oktober 2014 beloofden we een minister naar Malle te halen. Op vrijdag 13 november werd die belofte ingewilligd. Dit jaar kon de afdeling rekenen op het gezelschap van federaal minister van financiën Johan Van Overtveldt en Kamerlid Valerie Van Peel. Het gesprek werd in goede banen geleid door OCMW-voorzitter Wouter Patho.

De  federale regering zit ondertussen een jaar in het zadel. De eerste effecten van het herstelbeleid worden zichtbaar. Met de implementatie van de tax shift werd een geheel nieuwe weg ingeslagen. Dat zorgde voor tal van vragen bij het aanwezige publiek. Vragen die minister van Overtveldt met veel deskundigheid beantwoordde.

Ook Valerie Van Peel ging met veel enthousiasme in op de vragen in verband met de dossiers die zij nauw opvolgt, zoals de ethische kwestie over de rechten van kinderen die met een donor zijn verwekt. Met evenveel dynamiek ging zij in op de interesse vanuit het publiek over de politieke werking ‘achter de schermen’.

N-VA Malle trakteerde het publiek op een gratis vat, een andere belofte die werd ingelost. Het gratis vat kreeg de voorkeur bij ons muntenspel op de braderij van juli 2015.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is