N-VA Malle zet in op veiligheid schoolomgevingen

Op 26 februari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Veilig Malle

De laatste tijd kwam de schoolomgeving van het Immaculata Instituut geregeld in het nieuws. Daarom ging het schepencollege, waaronder Paul Van Ham, Wouter Patho en Mieke Vermeyen, op donderdag 25 februari ’s morgens ter plaatse om polshoogte te nemen. Daarmee waren alle drie de N-VA schepenen aanwezig. Veiligheid is een prioriteit die de N-VA hoog in het vaandel draagt, zeker als het gaat om de zwakke weggebruiker en al zeker als het gaat om onze kinderen.

Rond de starttijd van de scholen zijn er altijd piekmomenten in het verkeer. Het kruispunt van de Hoogstraatsebaan met de Smekenstraat en de Slachterijstraat is overigens niet het enige gevaarlijke kruispunt. Ook de schoolomgevingen in Westmalle hebben te maken drukke spitsuren, wat vaak chaotische toestanden met zich meebrengt. Die zijn voor een groot deel onvermijdelijk, maar dat wil niet zeggen dat niet alles in staat moet worden gesteld om de veiligheid in schoolomgevingen te optimaliseren.

Op vraag van oppositiepartij CD&V ging schepen van mobiliteit Paul Van Ham in gesprek met De Lijn. Er werd een akkoord bereikt om de bussen niet meer te laten wachten in de Slachterijstraat. Over anderhalf jaar wordt de doortocht in Oostmalle onder handen genomen. Bij de plannen zal er blijvend aandacht uitgaan naar de zwakke weggebruiker. “Waar nodig zal puntenverlichting voorzien worden bij de herziening van de kruispunten Hoogstraatsebaan-Smekenstraat en Hoogstraatsebaan-Slachterijstraat,” laat Van Ham weten.

 

Klik hier om heel het artikel in de Gazet van Antwerpen (26/02/2016) te lezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is