Sofagesprek 'Ons sociaal verhaal'

Op 19 november 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking, Sociaal beleid en welzijn

Op zaterdag 19 november organiseerde N-VA Malle het jaarlijks weerkerende sofagesprek. Centraal tijdens het gesprek stond het sociaal beleid van de N-VA. Te gast waren drie sterke vrouwelijke N-VA mandatarissen die elk vanuit hun beleidsdomein het sociaal verhaal van onze partij toelichtten. Staatssecretaris Elke Sleurs gaf als geen ander duiding bij het armoedebeleid van de federale regering. Federaal Kamerlid Yoleen Van Camp, die actief lid is van de commissie volksgezondheid, groeide uit tot één van de N-VA-experten op vlak van gezondheidszorg. Vlaams Parlementslid Kathleen Krekels, uit de buurgemeente Schilde, loodste ons door het Vlaamse onderwijslandschap.

“We leveren lokaal veel inspanningen waarmee we het sociaal gelaat van de partij laten zien. Tijdens het sofagesprek zetten de drie dames dit in het bredere partijpolitieke perspectief,” zegt Wouter Patho die als OCMW-voorzitter het sociaal verhaal in Malle waarmaakt.

Afdelingsvoorzitter Sanne Van Looy blikt terug op een geslaagde avond. “Als gemeenschapspartij zijn we er voor alle Vlamingen. De N-VA is een sociale partij. Linkse partijen claimen graag het monopolie op het sociaal beleid en beschouwen al wat niet socialistisch is als asociaal. De N-VA kiest resoluut voor een sociaal beleid, maar anders dan socialistisch. In die zin is de N-VA a(nders)-sociaal.” besluit Van Looy.  

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is