Tijd voor Hooybergbezinning

Het dossier rond de uitbreiding van het industrieterrein in Malle zorgde ook tijdens de laatste gemeenteraad van  maandag 26 februari voor vuurwerk.  De schorsing van het agendapunt naar een latere datum stuurt het dossier de facto naar de volgende legislatuur. Wouter Patho en Sanne Van Looy (N-VA) zijn absoluut niet opgezet met het politieke theater en goedkoop electoraal zieltjesgewin. Het is tijd voor Hooybergbezinning.

 

Schepen Wouter Patho (N-VA): “Het dossier Hooyberg staat garant voor fel gekleurde discussies tijdens de gemeenteraad. En dat was op maandag 26 februari niet anders.  Dezelfde gemeenteraad nam verschillende andere positieve beslissingen, die jammer genoeg in de schaduw van het Hooybergdossier kwamen (te staan). Dat de hete aardappel nu de facto wordt doorgeschoven naar de volgende legislatuur maakt me niet ongelukkig, maar neemt de verantwoordelijkheid die we met alle politieke partijen uit de gemeenteraad dragen niet weg. Verschillende bestuursmeerderheden hebben zich geëngageerd en moeten dan ook samen naar een oplossing zoeken. De Hooyberg loopt echt niet weg.”

 

Er hangt een sfeer van verdachtmaking rond de Hooyberg en daarom leidt het dossier nu een eigen leven. “Er doen verschillende verhalen de ronde, al dan niet ingegeven door externe belangen,” zegt gemeenteraadslid en partijvoorzitter Sanne Van Looy. “Ik ben dat politiek gekibbel grondig beu. Ik stel daarom voor om een infomoment met gemeentelijke en externe deskundigen te organiseren voor alle gemeenteraadsleden om duiding te geven bij de actuele noodzaak, procedure, de verschillende pistes en de gevolgen daarvan. Het is nooit te laat om tot betere inzichten te komen, maar als het van de N-VA afhangt graag op basis van feiten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is