Veiligste route naar school te vinden op vernieuwde schoolroutekaart

Op 25 februari 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op welke locaties kunnen onze kinderen het veiligst oversteken? Welke oude en nieuwe fietspaden zijn het meest comfortabel en veilig voor de dagelijkse route van en naar de school? “Deze informatie en nog veel meer wordt in één oogopslag gebundeld in de geactualiseerde schoolroutekaart,” zegt mobiliteitsschepen Sanne Van Looy.

Al meer dan tien jaar geven we onze leerlingen een schoolroutekaart mee. Die duidt op kindermaat de veiligste fiets- en wandelroutes en geeft aanwijzingen om op gevaarlijke plaatsen toch veilig te kunnen oversteken. “Het gemeentebestuur werkt volop aan een verkeersveilige gemeente. De aanleg van nieuwe fietspaden het afgelopen jaar is daar een voorbeeld van. Daardoor was de vernieuwing van onze schoolroutekaart nodig. De nieuwe kaart kreeg een frisse lay-out en bevat waardevolle tips die leerlingen en hun begeleiders in staat moet stellen om de aangenaamste en veiligste route uit te stippelen. Naast infrastructuur vinden we verkeerseducatie immers ook een belangrijke pijler van ons beleid.”

Te voet of met de fiets naar school gaan is veiliger en milieuvriendelijker. “Met deze schoolroutekaart willen we meer scholieren overtuigen om te fietsen of te stappen en zo het aantal auto’s aan de schoolpoort tot een minimum beperken,” zegt Sanne Van Looy.

Gazet van Antwerpen, donderdag 13 februari, pagina 20. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is