Verbeterde fietspaden moeten veiligheid verhogen

Op 16 april 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Dat vernam Paul Van Ham (N-VA), schepen van Mobiliteit in Malle, via Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Zo werd al 3,4 miljoen euro vrijgemaakt voor het aanleggen van veilige fietspaden tussen Sint-Antonius- Zoersel en Westmalle, langs beide zijden van de N12 Antwerpen-Turnhout. Verwacht wordt dat de werkzaamheden in 2017 kunnen starten.

 

Structurele aanpak

Schepen Paul Van Ham antwoordde dat er op het vlak van veilige fietspaden heel wat projecten in de pijplijn zitten. "Voorlopige verbeteringen zijn dus niet echt nodig, omdat het probleem structureel wordt aangepakt", zei hij.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil onder andere twee dossiers opstarten voor fietspaden langs de N153. Er worden momenteel bestekken opgemaakt voor het heraanleggen en veiliger maken van fietspaden langs de gewestweg N153, meer bepaald het vak gelegen tussen de Lierselei en de grens met Wechelderzande.

Eigenlijk gaat het om een uitloper van een project dat langs dezelfde N153 al is gerealiseerd in Lille, maar dat nog moet worden doorgetrokken richting Domein de Renesse in Oostmalle.

 

Veilige paden

Ten slotte is er nog de Lierselei of de gewestweg N14 van Oostmalle naar Zoersel. Ook daar zijn structurele ingrepen, lees: veilige paden voor fietsers, broodnodig. Bedoeling is om voor dat project nog voor het einde van 2015 een ontwerper te kunnen aanstellen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is