Dirk Van Giel

Dirk is thuis in beide deelgemeenten van Malle. Hij is geboren en getogen in Oostmalle en woont sinds juli 2012 in Westmalle.

Professioneel was Dirk altijd werkzaam in de IT-sector als software-ingenieur en in zijn vrije tijd kreeg hij vooral bekendheid als getalenteerd en veelzijdig muzikant. Door een chronische aandoening is hij sinds een aantal jaren echter op invaliditeit. Maar Dirk is niet iemand die bij de pakken blijft zitten. Wie Dirk kent, omschrijft hem als een geboren optimist. Dat straalt hij ook uit in de Praatgroep Chronisch Zieken Malle, waarvan hij ondertussen secretaris is.

De gezondheid van alle Mallenaren ligt Dirk het nauwst aan het hart. De combinatie van gezonde, onbewerkte voeding met een actieve leefstijl is zijn passie sinds hij in 2015 obesitas en diabetes type 2 heeft overwonnen.
Als ervaringsdeskundige wil hij zoveel mogelijk mensen op het juiste spoor zetten en hen aanmoedigen om hun manier van leven te richten naar een gezonder leven. Hiervoor onderhoudt hij op internationaal niveau contacten met de beste dokters, professoren en specialisten ter wereld.

De passie voor gezondheid vertaalt Dirk in een politiek engagement. Hij schaart zich dan ook vol overtuiging achter het N-VA-project voor een gezonder en energieker Malle.