Herbert Van Oostveldt

Herbert Van Oostveldt  (°16-04-1960) heeft zijn jeugd doorgebracht in de toen nog aanwezige polders van Merksem. Daar heeft hij zijn studies aan het Sint-Jan Berchmanscollege volbracht.

Herbert woont nu samen met zijn partner, 2 stiefdochters en 2 zonen in Oostmalle.

Zijn beroepscarrière ging van het verzekeringswezen over zelfstandige naar fleet-manager om te eindigen in zijn huidige beroep ACM met specificatie Vesseldispatcher. In deze kaderfunctie, bij de firma PSA, combineert hij coördinatie, organisatie en communicatie, broodnodige eigenschappen voor een goed bestuur.

Herbert is een vrijwilliger in hart en nieren en draagt bijscholing hoog in het vaandel. Hij probeert steeds met een luisterend oor een win/win situatie voor de behoeftige te creëren.

Dit vertaalt zich enerzijds door jarenlang in het vakbondsleven actief te zijn geweest en dit gaande van militant tot vakbondsafgevaardigde  en anderzijds in de sportwereld waar hij het bracht tot voorzitter van de VBSL (Vlaamse Baseball en Softball Liga).

Binnen zijn geliefkoosde sport Baseball kon hij de recreatieve vorm nieuw leven inblazen wat resulteerde in de oprichting van een competitie voor Peanuts en Recreanten. Dit alles heeft hij opgegeven om zich ten volle te richten op de dorpsproblematiek.