Fijne Vlaamse feestdag!

Op 11 juli 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking

Dorpsgenoten,

Vrienden en vriendinnen,

Op 11 juli vieren we feest. En terecht! Onze feestdag verwijst niet alleen naar een historische gebeurtenis, maar evenzeer naar gedeelde toekomst en een Vlaamse identiteit die wij sinds 1302 opbouwen. Nergens leeft die identiteit zo sterk als in onze straten, in onze wijken en in onze gemeente. Op die identiteit zijn wij fier! Ze is de bezieler van ons gemeenschappelijk project. 11 juli is dan ook een moment om stil te staan bij onze gemeenschap. 

We zijn trots om Mallenaar te zijn, trots om Vlaming te zijn. Onze gemeenschap vormt geen eiland. Als fiere Vlaamse gemeente maakt Malle – met haar unieke karakter en typische troeven – deel uit van een bredere Vlaamse gemeenschap en identiteit. Als gemeente hebben wij de beste instrumenten in handen om daaraan te werken.

We staan op een zucht van de gemeenteraadsverkiezingen. Die zijn cruciaal om onze Vlaamse identiteit verder te verankeren. Nergens leeft identiteit zo sterk als onder onze kerktoren. En bij uitstek in ons verenigingsleven, het fundament van deze bloeiende gemeenschap. Heel veel mensen bouwen aan de hechte gemeenschap die Malle, die Vlaanderen is. Daarvan leren we dat we anderen nodig hebben. Een gemeenschap is immers meer dan de optelsom van individuen. Daarom is deze feestdag ook een uitgelezen moment om iedereen te bedanken die meebouwt aan deze gemeenschap. Dankjewel! 

Leve Vlaanderen! Leve Malle! Maak er een warme en gezellige Vlaamse feestdag van!

 

Sanne Van Looy

Voorzitter N-VA Malle

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is