Gemeentebestuur maakt werk van veiligere fietsverbindingen

Op 14 juni 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Mobiliteit en openbare werken, Veilig Malle

Verkeersveiligheid is voor de N-VA topprioriteit. Voor ons is de fiets een volwaardig transportmiddel. “Als we meer plaats willen geven aan fietsers, moeten we investeren in een fietstraject dat van de eerste tot de laatste kilometer op een veilige manier kan worden afgelegd,” zegt Mieke Vermeyen.

Het gemeentebestuur engageert zich om de fietsverbindingen veiliger te maken, want Malle heeft er wel wat. “We maken nu werk van een uitgebreide inventarisatie om de huidige toestand in kaart te brengen,” zegt Vermeyen. “Daarna nemen we actie en richten we de verbindingen in volgens het fietsvademecum. We bekijken waar we goten en drempels kunnen wegwerken, waar we extra beschilderingen of borden zetten om voorrangsregels aan te geven. We stellen paaltjes veiliger op of vervangen ze door plooibare paaltjes. In geval van aanrijding plooien ze om waardoor ze lichamelijke letsels beperken.”

Verder werkt de gemeente Malle ook aan een mobiliteitsplan om de knelpunten op vlak van verkeersveiligheid weg te werken. Het huidige dateert al van 2000. Ondertussen zijn de uitdagingen op vlak van mobiliteit alleen maar toegenomen.

Het Laatste Nieuws, donderdag 14 juni 2018, p. 16.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is