Gemeentebestuur Malle bouwt aan stevig woonbeleid

Op 16 december 2014, over deze onderwerpen: Woonbeleid

Tijdens de gemeenteraad van 15 december namen de raadsleden akte van een schrijven van de Vlaamse overheid over het Woonbeleid in Malle. Op basis van het voortgangsrapport van 2014 oordeelt de Vlaamse overheid dat het gemeentebestuur van Malle voldoende inspanningen doet om het bindend sociaal objectief te bereiken. In die mate zelfs dat de gemeente wordt opgenomen in categorie 1, meteen de allerhoogste op het vlak van lokaal Woonbeleid.

Voor schepen van Wonen, Wouter Patho (N-VA), valt de erkenning van de Vlaamse overheid niet uit de lucht. "Onze gemeente is bezig aan een inhaalbeweging voor de realisatie van sociale huur -en koopwoningen en heeft de lat meteen hoog gelegd. Van bij de aanvang van de legislatuur is de uitbouw van een duurzaam Woonbeleid een van de topprioriteiten. En dat rendeert ; tot in 2013 was Malle ondergebracht in categorie 2 B, een opdeling op basis van de aanwezige sociale koop -en huurprojecten. Vanaf volgend jaar zit onze gemeente in categorie 1."

Schepen Patho (N-VA), die ook OCMW- Voorzitter is, ziet de meerwaarde van een sterk Woonbeleid in het aantal dossiers van het OCMW. "Het is heel opvallend. Het vinden van een betaalbare woning maakt voor vele gezinnen het verschil tussen een leven in of uit de armoede. Een huurappartement kost in Malle al gauw 700 Euro. En dat is wel heel erg veel. Door een sociaal woonalternatief te bieden, kunnen we de huurprijs vaak halveren en creëren we de financiële ruimte die nodig is om een menswaardig leven te leiden."

Het bestuur van de gemeente zal ook in de toekomst werk maken van een ambitieus lokaal Woonbeleid. " De gemeenteraad heeft gisteren unaniem groen licht gegeven aan het bestuur om, samen met 5 andere gemeenten in de regio (Zoersel, Schilde, Zandhoven, Wommelgem en Wijnegem), werk te maken van o.a. alternatieve woonvormen in onze gemeente, de verbetering van de woonkwaliteit in Malle en de realisatie van een klantvriendelijke dienstverlening aan de burger", aldus nog Patho.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is