Nieuwe investeringen voor veilige fietspaden!

Op 17 februari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Veilig Malle

De Vlaamse Regering investeert fors extra in onze wegen en daar plukt ook Malle de vruchten van. De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bevat goed nieuws voor de mobiliteit en de verkeersveiligheid voor fietsers in onze gemeente. “Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts verhoogt het investeringsbudget met 1/3de en dat gaan we ook lokaal voelen,” zegt Sanne Van Looy, voorzitter van N-VA Malle. “De N-VA is al lang vragende partij voor deze investering in vlotter en veiliger verkeer.”

Nog niet zo lang geleden bleek uit de resultaten van de Provinciale Fietsbarometer dat de fietspaden in Malle ondermaats scoren. Schepen Paul Van Ham wil het beter doen voor deze verkeersdoelgroep en kaartte de dossiers aan bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. De mobiliteitsminister gebruikt de opbrengsten van de slimme kilometerheffing voor vrachtwagens om het investeringsbudget voor onze wegen met 1/3e te verhogen: van 350 naar 450 miljoen euro per jaar. De gevoelige verhoging betekent dat er meer kan worden gewerkt aan de weg.

“Investeringen in wegeninfrastructuur zijn cruciaal voor onze regio, en al zeker voor de fietsers” zegt Paul Van Ham, schepen van mobiliteit. “Investeringen versterken de verkeersveiligheid en maken het verkeer vlotter, wat goed is voor de economische ontwikkeling. Naast de herinrichting van de doortocht door Oostmalle, die gepland is voor 2018, heeft N-VA Malle altijd gepleit voor de aanleg van een fietspad tussen Malle en Sint-Antonius, en het onderhoud de fietspaden op de Herentalsebaan.”

De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer, een dienst van minister Weyts, is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Malle zit er goed nieuws in:

  • € 1 000 000 in 2018 en € 2 500 000 in 2019 voor de onteigeningen die nodig zijn om het fietspad op het traject van de Antwerpsesteenweg tussen Sint-Antonius en Malle aan te leggen
  • € 1 000 000 in 2018 voor het onderhoud van de rijweg en fietspaden op de Herentalsebaan

“Dit is geweldig nieuws voor Malle”, stellen Paul Van Ham en Sanne Van Looy tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Meer verkeersveiligheid voor de kwetsbare weggebruikers, betere doorstroming voor het verkeer. We zijn blij dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is