Sonia Van Hoof wil bloemenweide in elke Malse tuin

Op 29 mei 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten en afdelingswerking, Algemeen Beleid, Groen Malle

In het kader van de week van de bij, deelt de N-VA op zondag 3 juni gratis bloemenzaadjes uit voor de aanplanting van een bloemenweide. “Bijen zijn voor ons geen bijzaak,” zegt initiatiefneemster Sonia Van Hoof.

Bijen leveren een grote bijdrage aan de samenleving. Zonder de bijen zouden we niet kunnen genieten van heerlijk fruit en groenten. De bijensterfte, die de laatste jaren toeneemt, is dan ook alarmerend. Dat komt onder meer door de afname van kwalitatief leefmilieu. Actie dringt zich op om dit fenomeen een halt toe te roepen. De pesticidenreductie in onze gemeente draagt reeds bij aan een bijenvriendelijk beleid. Maar ook onze inwoners kunnen hun steentje bijdragen.

N-VA-bestuurslid Sonia Van Hoof neemt daarom initiatief om gratis zakjes gemengde bloemenzaadjes uit te delen voor de aanplanting van een bloemenweide. “Ik wil de inwoners van Malle aanmoedigen om een stukje van hun tuin in te richten als restaurant voor bijen, hommels en vlinders,” zegt ze. Sonia is specialist als het op bijen aankomt. Ze helpt van lente tot de herfst mee met haar zoon, die imker is.

Interesse? Kom op zondag 3 juni tussen 11u en 13u langs in De Schaggelen (Westmalle).

Het Laatste Nieuws, dinsdag 29 mei 2018, pagina 16.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is