Van Looy (N-VA) wil huisdiersticker voor gezinnen in Malle

Op 9 mei 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

De aandacht voor dierenwelzijn neemt toe in onze maatschappij. En terecht! Gemeenteraadslid Sanne Van Looy wil daarom dat de gemeente intekent op de Vlaamse huisdiersticker. Die informeert in één oogopslag over de aanwezigheid van dieren in noodgevallen zoals een woningbrand. “Ik heb zelf een kat waaraan ik enorm gehecht ben en wil dan ook elk risico uitsluiten. De sticker maakt het voor de brandweer gemakkelijker om huisdieren tijdig te redden.”

In één op de vijf Vlaamse huishoudens loopt een hond rond en in één op vier een kat. De Gemeentemonitor geeft aan dat er in Malle 6.093 huishoudens zijn. Als we die cijfers doortrekken, wil dat zeggen dat er 1.219 gezinnen met een hond en 1.523 gezinnen met een kat in Malle zijn. Elk jaar worden dieren het slachtoffer van een woningbrand, CO2-vergiftiging of wateroverlast. “De sticker is een belangrijk hulpmiddel bij interventies. Niet alleen voor de veiligheid van de dieren, maar ook voor de veiligheid van de brandweer. Zij worden door de sticker geïnformeerd over mogelijk in paniek geslagen beestjes ,” zegt Van Looy, die al een tijdje met het voorstel speelt om een huisdiersticker voor Malle te ontwerpen.

De minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert nu een sticker voor alle Vlaamse gemeenten. “Dat is een goede zaak. Niet alleen voor de uniformiteit, maar ook omdat de drukkosten voor de Vlaamse overheid zijn. De gemeente Malle moet enkel instaan voor de verdeling,” besluit Van Looy.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is