Veilig terug naar school door Slachterijstraat

Op 30 augustus 2017, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Mobiliteit en openbare werken, Veilig Malle

Mobiliteitsschepen Mieke Vermeyen (N-VA) zag dat de dorpskern van Oostmalle enorm lijdt onder de druk van bovenlokaal verkeer. Om het comfort en de veiligheid van fietsers en voetgangers te verhogen in de Slachterijstraat, nam het gemeentebestuur van Malle voor de aanvang van het nieuwe schooljaar maatregelen.

De situatie in de Slachterijstraat is gekend. De straat wordt druk bereden, en al zeker rond de klok van de eerste en de laatste schoolbel. Voorlopig laten structurele maatregelen nog op zich wachten. “Dat belet niet dat we de zwakke weggebruiker met tijdelijke maatregelen beter kunnen beschermen,” zegt Mieke Vermeyen, die de bevoegdheid Mobiliteit sinds eind juli voor haar rekening neemt.

Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht, nam Vermeyen het initiatief om de verkeersveiligheid in de slachterijstraat te verbeteren. “Om de gekende verkeersdrukte in de Slachterijstraat in goede banen te leiden, wordt een proefopstelling van verkeersremmende maatregelen voorzien tot het einde van het schooljaar,” zegt Vermeyen. “Om de weggebruikers vertrouwd te maken met de nieuwe verkeerssituatie, worden er gedurende drie maanden borden geplaatst.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is