Impact van project Emmaüs op site Torenhof is te groot

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Sociaal beleid en welzijn, Woonbeleid

De N-VA/DBM meerderheid sprak zich op de jongste gemeenteraad uit over het project van vzw Emmaüs op de site van het Torenhof op de Antwerpsesteenweg in Westmalle. “De impact van de huidige plannen is op verschillende vlakken, zoals onder andere het volume en de mobiliteit, erg groot voor de omgeving,” zegt gemeenteraadslid Sanne Van Looy.

In het voorjaar van 2018 vroeg vzw Emmaüs een vergunning aan voor een project voor personen met een psychische kwetsbaarheid in het domein Torenhof. Het project omvat een nieuwbouw met plaats voor 60 bedden. “Mallenaren zijn doorgaans erg sociaalvoelend en solidair met medeburgers die zorg nodig hebben. Dat er in Malle een plaats moet zijn om deze kwetsbare doelgroep te huisvesten, daar zijn de bewoners het dus mee eens. Er zijn echter wel bezorgdheden over de haalbaarheid ervan,” zegt schepen Wouter Patho.

Op 25 juni 2018 werd het dossier Torenhof op de gemeenteraad aangesneden. Er kwamen ondertussen 26 bezwaarschriften binnen. Deze worden in de komende weken bestudeerd. “Zoals het project nu voorligt, lijkt de impact ons te groot,” zegt Sanne Van Looy. “Ook moet er meer duidelijkheid komen over de gevolgen voor de mobiliteit in de ruimere omgeving. De veiligheid van iedereen staat voorop,” besluit ze.

Het Nieuwsblad, woensdag 27 juni 2018, pagina 5.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is