Jeugdverblijven in Malle krijgen subsidies van minister Weyts

Op 16 juli 2017, over deze onderwerpen: Cultuur en toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen ruim 1 miljoen euro in 53 erkende jeugdverblijven verspreid over heel Vlaanderen. “Ook de jeugdverblijven van Malle plukken daar de vruchten van,” zegt Sanne Van Looy, voorzitter van N-VA Malle. “In Malle is die financiële impuls goed voor bijna 26.000 euro.”

Concreet trekt de minister voor de gebouwen van Heibrand 12.761 euro uit. Met het geld kunnen de uitbaters investeren in de toegankelijkheid en de brandveiligheid van hun infrastructuur. De jeugdverblijven van Drieboomkensberg krijgen een subsidie van 13.211 toegekend voor brandveiligheidswerken. Beatrix Knaepkens, gemeenteraadslid en tevens vrijwilliger bij Toerisme Malle, reageert tevreden: “Door de infrastructuur te moderniseren, maken we de verblijfplaatsen toegankelijker voor een breder publiek, maar bovenal een stuk veiliger. De verbetering van de brandveiligheid is van groot belang in jeugdlokalen.”

Dat de minister investeert in de jeugdverblijven van Malle vindt ook afdelingsvoorzitter Van Looy een goede zaak: “Het jeugdtoerisme in Malle is een grote troef. Twee derde van het grondgebied van Malle bestaat uit bos. Malle is daarmee de ideale locatie voor jeugdkampen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is