Nieuwe schepenen kennen hun bevoegdheden

De coalitiepartners in Malle hebben de schepenposten en bevoegdheden verdeeld. Harry Hendrickx is opnieuw burgemeester, maar wel alleen voor de jaren 2019, 2020 en 2021. Hij krijgt de bevoegdheden politie, brandweer en veiligheid, burgerlijke stand, personeel, intergemeentelijke samenwerking, jumelages en is ook woordvoerder van het schepencollege.

DBM levert daarna ook nog de schepenen Dries Van Dyck en Elisabeth Joris. Dries Van Dyck wordt schepen van cultuur, bibliotheek, toerisme, automatisatie, communicatie, evenementen, middenstand en industrie. Elisabeth Joris wordt schepen van jeugd, sport, onderwijs, mondiaal beleid, dierenwelzijn en landbouw. Voor N-VA komen Wouter Patho en Sanne Van Looy in het college. Sanne Van Looy, die burgemeester wordt voor de 2022, 2023 en 2024, krijgt nu ruimtelijke ordening, mobiliteit en wonen. Wouter Patho blijft verantwoordelijk voor sociale zaken, welzijn, armoedebestrijding, milieu en klimaat. Hij wordt ook voorzitter van het Bijzonder Comité. Tenslotte is er nog de enige CD&V-schepen Wim Jordens. Hij krijgt het takenpakket financiën, openbare werken, groendienst, patrimonium en erfgoed en nutsvoorzieningen.

N-VA zal ook de voorzitter van de gemeenteraad nog aanduiden. Dirk Gerinckx (N-VA) wordt de voorzitter van de gemeenteraad de eerste drie jaar.

Bron: Het Laatste Nieuws, woensdag 31 oktober 2018, pagina 15.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is